След като кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски тази сутрин

...
След като кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски тази сутрин
Коментари Харесай

Обявиха приоритетите на проектокабинета „Габровски“

След като претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски тази заран върна на президента Румен Радев изпълнен първия проучвателния мандат и показа състава на проектокабинета, малко по-късно станаха ясни и главните цели, които ще се следват при вероятно осъществяване.

" Поемаме отговорността за сформиране на постоянно държавно управление с цялостната увереност, че е належащо бързо превъзмогване на публичното разделяне, възобновяване на разговора сред партиите, преустановяване на политическата рецесия и отбягване на каскада от предварителни избори. Възстановяване на доверието в институциите, реализиране на публичен консенсус за осъществяване на правосъдна промяна и дейно противопоставяне на корупцията ", се показва в програмната декларация на проф. Габровски.

Има поръчка за ясна европейска и евроатлантическа устременост на външната политика и на политиката за сигурност и защита. Ефективно противопоставяне на всички форми на хибридна агитация и дезинформация.

" Поставяме потребностите на всеки български жител като приоритет за всички институции. Готови сме да осъществяваме целенасочени обществени вложения в основни браншове за цялото общество, каквито са – образованието, опазването на здравето, обществената отбрана. Наред с това ще използван бързи и ефикасни антикризисни ограничения, които да преодолеят провокациите на икономическата рецесия, инфлацията и спада на икономическия напредък. Постигане на фискална резистентност ", добавя се още в декларацията.

Очаквайте детайлности!
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР